Solceller från en av Nordens ledande leverantörer.

Telinet samarbetar med Otovo. De har levererat över 5 000 solcellsanläggningar till privatpersoner i Sverige och Norge. Det gör Otovo till en av Nordens ledande leverantörer av solceller för villor och radhus. Alla deras solpaneler håller hög kvalitet och är från ledande producenter.

Solarpanels separator image

Solpaneler av hög kvalitet från ledande producenter!

Standardpanelerna med en effekt på 360Wp, har svart look och ger det lägsta priset för energin producerat av solcellsanläggningen.

Premiumpanelerna har en effekt på 390Wp och en attraktiv svart look. Premium ger den bästa balansen mellan prestanda, estetik och pris.

Performancepanelerna har hela 400Wp och är de bästa som finns tillgängliga på marknaden. Performance har en övergripande svart look och passar dig där endast det bästa är gott nog. Performance ger dig 15 % mer effekt jämfört med Standard.

Standard

Standard

Premium

Premium

Performance

Performance

Financing

Så funkar solceller.

En solcell omvandlar solenergi direkt till elektrisk energi, med hjälp av en fotovoltaisk effekt. Det är en egenskap hos vissa ämnen (till exempel kisel) som gör att de skapar elektrisk energi när de träffas av solljus. Energin i solljuset “slår loss” elektronerna, så att de kan flöda genom en kabel. På så sätt blir det el.

Den elektriska energin kan användas direkt i en elektrisk apparat eller lagras i batterier. För att få en praktiskt användbar effekt från solcellerna, är det vanligt att seriekoppla dem i en solcellspanel så att spänningen anpassas till en likströmsanläggning på 12 volt.

Skaffa solceller idag.

Tekniken gällande solceller förbättras hela tiden, samtidigt som den är både stabil och hållbar. Räkna med att tekniken ungefär blir en procent bättre per år. Därför lönar det sig att köpa nu och planera för att ha solcellerna länge. En av de stora fördelarna med solcellspaneler är att det är en stabil och varaktig teknik. Effektgarantin från fabriken är på 25 år eller mer. En anläggning kan ofta producera el efter 30–40 år.

Financing
Solarpanels separator image